SPONSORZY 2012

  • Oerlemans Foods Polska, Strzelno
  • Winterhalter Gastronom Sp. z O.O. - zmywarki przemysłowe dla gastronomii.
  • Prymat
  • alva.pl
  • WELMAX
  • WELMAX

KALENDARZ

Marzec 2017
PoWtŚrCzPtSoNd
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Sycylijska uczta Roberta Sowy

Sycylijska uczta Roberta Sowy

Pierwszy tydzień czerwca spędziłem na Sycylii. Było suuuper! Najlepsza śledziona, jaką jadłem! Czerwone krewetki, solone sardele, świeże steki z tuńczyka i niebiańskie ostrygi - to w Palermo. Przepyszne caprese w Cefalu, tatar z miecznika oraz arancini z szynką i mozzarellą w Katanii. Potem Etna i jej księżycowy klimat, a na deser lekko słone lody pistacjowe w brioszce i tradycyjne cannoli z ricottą. Sycylia urzeka nie tylko widokami, ale przede wszystkim smakami!


Sobota - 13-06-2015

Otwarcie Podlaskiej Akademii Kulinarnej

Otwarcie Podlaskiej Akademii Kulinarnej

11 maja 2015 roku Robert Sowa uczestniczył w otwarciu Podlaskiej Akademii Kulinarnej w Białymstoku, któremu towarzyszył konkurs dla podlaskich restauratorów.


Poniedziałek - 11-05-2015

Wizyta Roberta Sowy w duńskiej NOMIE

Wizyta Roberta Sowy w duńskiej NOMIE

Koniec kwietnia 2015 roku na pewno na długo pozostanie w pamięci Roberta Sowy. Dlaczego? Dzięki wizycie w okrzykniętej najlepszą restauracją świata kopenhaskiej NOMIE.


Wtorek - 28-04-2015

"Jakubiak lokalnie" już w księgarniach

Na rynku pojawiła się pierwsza książka kulinarna kucharza i dziennikarza kulinarnego Tomasza Jakubiaka pt.: "Jakubiak lokalnie".


Czwartek - 23-04-2015

KULINARNY TALENT 2015 wyłoniony!

KULINARNY TALENT 2015 wyłoniony!

W czwartek, 26 marca 2015, odbyła się kolejna emocjonująca bitwa o miano kucharza z talentem podczas VII edycji Konkursu Sztuki Kulinarnej Roberta Sowy!


Czwartek - 26-03-2015

Konkurs SMAKI DZICZYZNY rozstrzygnięty!

Konkurs SMAKI DZICZYZNY rozstrzygnięty!

25 marca - pierwszego dnia 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska na ulicy Marsa 56c w Warszawie, odbyła się I edycja konkursu kulinarnego "Smaki Dziczyzny 2015".


Środa - 25-03-2015

Spotkanie wigilijne Szefów

Spotkanie wigilijne Szefów

Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy, zarezerwowany dla rodziny, najbliższych, przyjaciół. To czas dialogu i milczenia, bycia ze sobą i wspólnej celebracji świąt.


Niedziela - 07-12-2014



PRZEPIS SZEFA