Maj 2017

KONKURSY

Konkurs dla młodych szefów kuchni!

Rusza konkurs S.Pellegrino Young Chef 2015. Finał odbędzie się w dniach 25-27 czerwca w Mediolanie w czasie Światowej Wystawy EXPO 2015.

Czwartek - 25-06-2015

Sycylijska uczta Roberta Sowy

Pierwszy tydzień czerwca spędziłem na Sycylii. Było suuuper! Najlepsza śledziona, jaką jadłem! Czerwone krewetki, solone sardele, świeże steki z tuńczyka i niebiańskie ostrygi - to w Palermo. Przepyszne caprese w Cefalu, tatar z miecznika oraz arancini z szynką i mozzarellą w Katanii. Potem Etna i jej księżycowy klimat, a na deser lekko słone lody pistacjowe w brioszce i tradycyjne cannoli z ricottą. Sycylia urzeka nie tylko widokami, ale przede wszystkim smakami!

Sobota - 13-06-2015

Otwarcie Podlaskiej Akademii Kulinarnej

11 maja 2015 roku Robert Sowa uczestniczył w otwarciu Podlaskiej Akademii Kulinarnej w Białymstoku, któremu towarzyszył konkurs dla podlaskich restauratorów.

Poniedziałek - 11-05-2015

Wizyta Roberta Sowy w duńskiej NOMIE

Koniec kwietnia 2015 roku na pewno na długo pozostanie w pamięci Roberta Sowy. Dlaczego? Dzięki wizycie w okrzykniętej najlepszą restauracją świata kopenhaskiej NOMIE.

Wtorek - 28-04-2015

"Jakubiak lokalnie" już w księgarniach

Na rynku pojawiła się pierwsza książka kulinarna kucharza i dziennikarza kulinarnego Tomasza Jakubiaka pt.: "Jakubiak lokalnie".

Czwartek - 23-04-2015

KULINARNY TALENT 2015 wyłoniony!

W czwartek, 26 marca 2015, odbyła się kolejna emocjonująca bitwa o miano kucharza z talentem podczas VII edycji Konkursu Sztuki Kulinarnej Roberta Sowy!

Czwartek - 26-03-2015

Konkurs SMAKI DZICZYZNY rozstrzygnięty!

25 marca - pierwszego dnia 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska na ulicy Marsa 56c w Warszawie, odbyła się I edycja konkursu kulinarnego "Smaki Dziczyzny 2015".

Środa - 25-03-2015