Marzec 2017

O FUNDACJI

Fundacja Klubu Szefów Kuchni powstała w 2008 roku z inicjatywy Klubu Szefów Kuchni: elitarnej organizacji, zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce. Znani z telewizyjnych ekranów i najlepszych restauracji kucharze łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy.

Celem działania Fundacji KSK jest kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych, uzupełnianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków "Klubu Szefów Kuchni", oraz organizowanie i pomoc w przeprowadzaniu pokazów, szkoleń, konkursów i wystaw.

Fundacja dąży do zapewnienia właściwych warunków zawodowych kucharzom i cukiernikom; integruje środowisko szefów kuchni oraz osób współpracujących z nim, dba o poprawę warunków polskiej gastronomii.

Zadaniem Fundacji jest kreowanie dobrych kulinarnych wzorców poza granicami Rzeczpospolitej: rozwijanie rodzimej gastronomii, wspieranie działań i współpraca na zasadach partnerskich ze wszystkimi stowarzyszeniami, skupiającymi w swych szeregach szefów kuchni i cukierni oraz kucharzy i cukierników z całej Polski, a także promowanie i wspieranie polskiej gastronomii w kraju i zagranicą, upowszechnianie wiedzy o gastronomii i ochrona interesów zawodowych i gospodarczych środowisk związanych z gastronomią.

Swoje cele Fundacja KSK realizuje poprzez organizację imprez gastronomicznych, wspieranie wszelkimi możliwymi sposobami działań w branży gastronomicznej prowadzenie działalności edukacyjnej oraz wydawniczej i współpracę z władzami samorządowymi, rządowymi i organizacjami pozarządowymi w zakresie wskazanym w celach Fundacji.

Kampania radiowa

OD 20. września Fundacja Klubu Szefów Kuchni ruszyła z wielką kampanią reklamową w Radiu Kolor na 103 FM.
Codziennie przez dwa tygodnie w godzinach porannych 9:00 – 11:00 oraz popołudniowych 16:00 – 19:00 sam Prezes Fundacji Jerzy Pasikowski mówi o najlepszych kucharzach w Polsce. Fundacja Klubu Szefów Kuchni to fuzja siły, pomysłów i entuzjazmu najlepszych kucharzy. Zapraszamy na 103 FM!