Marzec 2017

AKADEMIA KSK

Fundacja Klubu Szefów Kuchni zrzesza najbardziej doświadczonych Szefów kuchni w Polsce, którzy swą wiedzą merytoryczną służą branży gastronomiczno-restauracyjnej.

Akademia KSK

Zapraszamy do lektury artykułów:

Akademia Juniora KSK

Zajęcia edukacyjne, prowadzone przez Szefów kuchni, zrzeszonych w Fundacji KSK mają na celu podniesienie poziomu edukacji w szkołach gastronomicznych i uświadomienie młodzieży, jakie możliwości oferuje praca kucharza i szefa kuchni. Kontakt młodych osób z doświadczeniem uznanych Szefów Kuchni ma pomóc w zrozumieniu przez uczniów rzeczywistej roli kucharza we współczesnym społeczeństwie. Możliwość pracy i dyskusji pozwoli na zapoznanie się początkującym kucharzom z warunkami pracy najlepszych restauracji w naszym kraju, a także z możliwościami współpracy z największymi firmami, działającymi na rynku gastronomicznym w Polsce i na świecie.

Szefowie kuchni, zrzeszeni w Fundacji KSK, podejmują się działań na rzecz akcji edukacyjnej charytatywnie. Misją Klubu, zawartą w statucie Fundacji, jest poprawa jakości szkolnictwa gastronomicznego w Polsce. Fundacja Klubu Szefów Kuchni dba o wykształcenie młodego pokolenia kucharzy w trosce o jakość polskiej kuchni narodowej.

"Poznajmy nowe smaki..." razem z naszymi dziećmi
"Nowe Trendy w Gastronomii" już za nami